PROTUPROVALNA VRATA

protuprovalna vrata Dierre

Prije svega protuprovalna vrata su namijenjena za sprječavanje nasilnog ulaska u prostor. To im omogućuje konstrukcija izrađena od pocinčanog čeličnog lima debljine 0,9 do 1,3 mm, pocinčanog čeličnog dovratnika debljine 2 mm i samog sustava zaključavanja odnosno sigurnosne brave koja onemogućava provalu u prostor pomoću klasičnog provalničkog alata.
Protuprovalna vrata se klasificiraju na otpornost mogućih provala u 6 klasa po europskoj normi EN 1627. Što je klasa protuprovalnih vrata viša to je sigurnost vrata veća. Viša klasa (5 ili 6) uglavnom je namijenjena za draguljarnice, zlatarnice ili druge visoko čuvane objekte, dok je za stambene objekte dovoljna 2 ili 3 klasa.

Protuprovalna vrata mogu biti “monolamiera” ili “doppialamiera”, što znači da mogu biti jednostruko oklopljena ili dvostruko oklopljena. Same brave ugrađene u protuprovalna vrata mogu biti tzv. sefovske (dvoperne) ili cilindar brave sa dodatnim cilindrom ili bez njega.
Dierre protuprovalna vrata zadovoljavaju i druge kriterije kao što je zvučna izolacija, toplinska izolacija, vjetronepropusnost…
Neki modeli Dierre protuprovalnih vrata mogu biti i vatrootporna (protupožarna) na 30 ili 60 minuta, certificirana u ovlaštenim laboratorijima.

DIZAJN

Protuprovalna vrata imaju i dekorativni element u prostoru i mogu se uklopiti u svaki dizajn interijera odabirom različitih panela, izrađenih od različitih materijala, različitih debljina i samoga dizajna. Svi modeli panela zadovoljavaju različite ukuse kupaca te svaki kupac može pronaći panel koji njemu odgovara. I dovratnici mogu biti u različitim bojama po RAL skali.

STANDARDI U NOVOGRADNJI

Protuprovalna vrata su postala “standard” u novogradnji, te se u zadnje vrijeme ugrađuju vrata koja zadovoljavaju obostranu protupožarnost na 30 minuta, hidraulički zatvarači (pumpe) koje automatski zatvaraju vrata i dodatno brtvljenje koje sprječava prodor toplog dima kroz zatvorena vrata.

Loša montaža vrata može uništiti najbolji proizvod, što se nerijetko događa na našem tržištu. Dvadeseto godišnje iskustvo i tisuće montiranih vrata, posebno protuprovalnih, jamči kvalitetu naše montaže i daje jamstvo da će sve funkcionirati kako treba.

Odgovori